9 Mart 2015 Pazartesi

OKUYUCUYA

Hakim, düşünce suçlusu sanığa son sözünü sormuş. Sanık hazırladığı sayfalarca sürmüş savunma metnini alıp ayağa kalkmış. Bir an durup; hakime, etraftakilere baktıktan sonra elindekileri bırakıp yalnızca ,
                       
                           —  "Reis Bey, ben bunları sadece düşündüm." demiş.
            Hakim  :    "Ama yazdınız."
            Sanık   :  —  "Düşününce yazmamak olmuyor ki. Kalem çekiyor insanı..."

Düşünmek ve yazmak. Sürekli etkileşim içinde olan ve birbirini besleyip tetikleyen ayrılmaz bir bütün. İşte beni bu blogu açmaya iten de budur.
Amacım takip edilmek, herkesçe okunmak değil ; düşündüklerimi, yazamadıklarımı, sustuklarımı anlatmak, içimi dökmektir. Ve bir şeyler yazmak için ; beni düşünmediklerimi düşünmeye, bilmediklerimi öğrenmeye teşvik etmesidir. Bu süreçte tabi okuyanlara da bir şeyler katabilirsem ne mutlu.

Yarın, bugün yazdıklarıma ters, onlarla çelişen şeyler yazabilirim. Bugün ak derken yarın kara diyebilirim. Fikirlerim değişebilir, ki bu çok normaldir, gereklidir, olmalıdır.

Yazdıklarıma benzer yazılara internette, kitaplarda, filmlerde rastlayabilirsiniz. Kaldı ki bu da çok normaldir çünkü bilgi doğuştan gelip de sonradan hatırlanmaz. İnsan, bildiklerini öğretmenlerden, kitaplardan, filmlerden, köşe yazılarından, makalelerden öğrendiklerine hayattaki tecrübelerini, çıkarımlarını, analizlerini, bakış açılarını katarak oluşturur.

Neden Küçük Bey? Lisede bazı arkadaşlarımca takılmış bir lakap. Soyadım Küçük olduğundan olsa gerek. Ayrıca Reis Bey filmini çok severim, onu da andırdığından.

Gelelim ne yazacağıma. Aklıma eseni. Yani bir sınır yok. Bazen gündemdeki bir gelişmeyi, toplumu sarsan bir olayı ; bazen duygularımı ; bazen ekonomideki bir gelişmeyi ; bazen okuduğum bir romanı, izlediğim bir filmi veya oyunu, hatta bir futbol maçını... Fakat hepsinin tek bir ortak özelliği var. O da şudur ki : tamamı tüm ideolojik saplantılardan, kin ve nefret duygularından uzak durup; yalnızca sevgi, saygı, hoşgörü, adalet ve vicdan duygularıyla hareket etmeye çalışan, yalnızca bir 'insan'ın yazdıklarıdır. İradesini siyasi eğilimlerden, güç sahiplerinden ve paradan uzak tutup bağımsızca, insanca ve vicdanını kaybetmeden yaşamak isteyen bir insan.

Bir hukukçuya yaraşır şekilde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder